
Share on pinterest
Share on twitter
ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Τάρτα με κρέμα πανακότα και σος φράουλας
Μία εύκολη ανοιξιάτικη τάρτα με βάση την κρέμα πανακότας, με ωραία γαλακτερή γεύση και απαλή, δροσερή υφή που της προσδίδει η σος φράουλας.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος, πλήρης
- 50 γρ. σουμάδα
- 60 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 75 γρ. αμύγδαλα λευκά
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
- 500 γρ. φράουλες, πλυμένες και ψιλοκομμένες
- 100 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα πανακότα
Μουσκεύουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη σουμάδα και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να φουσκώνει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τις ζελατίνες, στραγγισμένες από το νερό. Τοποθετούμε το μπολ μέσα σε μεγαλύτερο μπολ γεμάτο παγάκια και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
Για τη βάση
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ίσια πιατέλα ή σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Το απλώνουμε να καλύψει όλο τον πυθμένα και το πιέζουμε με την παλάμη μας, να γίνει μια επίπεδη και συμπαγής βάση.
Για την τάρτα
Αδειάζουμε την κρέμα πανακότα πάνω από τη βάση και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες, μέχρι να σφίξει. Ξεφορμάρουμε με προσοχή και καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας με τη σος φράουλας.
Για τη σος φράουλας
Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε τον πολτό, για 1 λεπτό. Αφήνουμε να κρυώσει και τον σουρώνουμε. Διατηρούμε τη σος στο ψυγείο.