Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στρούντελ με κεράσια και κρέμα αμυγδάλου

Εκμεταλλευτείτε τα κεράσια που είναι στην εποχή τους για να φτιάξετε ένα απίθανο γλυκό! Σε αυτή την ιδιαίτερη συνταγή για στρούντελ, η απαλή κρέμα αμυγδάλου συναντά τη γλυκιά οξύτητα των κερασιών, δημιουργώντας μια απόλυτα ισορροπημένη γεύση!

ΥΛΙΚΑ

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 500 γρ. κεράσια, απύρηνα (βγάζουμε τα κουκούτσια με μια φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο)
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 125 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
  • 2 μεγάλα αβγά ή 3 μικρά
  • 20 γρ. λικέρ βύσσινο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα αμυγδάλου

Χτυπάμε στο μίξερ (με το φτερό ή με το σύρμα) το βούτυρο με την άχνη και την αμυγδαλόσκονη μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αβγά και το λικέρ και μόλις ενσωματωθούν σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες (6-8 ώρες), ώστε να χάσει τον αέρα που έχει πάρει. Αυτό θα βοηθήσει να μη φουσκώσει πολύ η γέμιση στο ψήσιμο.

Για τη συναρμολόγηση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Ανακατεύουμε την κρέμα αμυγδάλου με τα κεράσια και την απλώνουμε στο κάτω μέρος των φύλλων (κατά μήκος της μεγάλης πλευράς), αφήνοντας περίπου 6-7 εκ. κενό από τις δύο άκρες. Ανασηκώνουμε όλα μαζί τα φύλλα από την πλευρά της γέμισης και τα τυλίγουμε μία φορά γύρω από αυτήν, φτιάχνοντας ένα μπαστούνι. Διπλώνουμε τις δύο άκρες του μπαστουνιού –δεξιά και αριστερά– προς το κέντρο, ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Συνεχίζουμε τυλίγοντας τα φύλλα σε ρολό μέχρι επάνω. Μεταφέρουμε με προσοχή το ρολό σε μια λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, βουτυρώνουμε όλη την επιφάνειά του και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε το στρούντελ να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Εάν θέλουμε, σερβίρουμε με παγωτό ή με λίγη κρέμα γάλακτος (εν είδει σος).