Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Muhallebi με σοκολάτα

Αυτή η ελαφριά και δροσερή κρέμα που συναντάμε στην Τουρκία, σε χώρες της Μέσης Ανατολής και στην Κύπρο, κλείνει υπέροχα ένα καλοκαιρινό γεύμα – ιδίως με ψάρι. Εδώ, το muhallebi εμφανίζεται με σοκολάτα για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό γάλα
  • 150 γρ. σουμάδα
  • 100 γρ. κρύο νερό
  • 80 γρ. κορν φλάουερ
  • 100 γρ. σοκολάτα 55%
  • κακάο για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το muhallebi

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και τη σουμάδα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Στη συνέχεια διαλύουμε το κορν φλάουερ στο κρύο νερό και, πριν το γάλα βράσει, το ρίχνουμε σ’ αυτό. 

Μόλις δέσει η κρέμα προσθέτουμε τη σοκολάτα τεμαχισμένη και ανακατεύουμε έως ότου να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Αδειάζουμε την κρέμα σ’ ένα μικρό και χαμηλό ταψί το οποίο έχουμε βρέξει με λίγο νερό. 

Τέλος, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τη με αρκετό κακάο.

* Η συνταγή για το muhallebi με σοκολάτα είναι από το δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό.

Το έβδομο τεύχος είναι αφιερωμένο στα γλυκά που ταιριάζουν με το ψάρι. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το έβδομο τεύχος πατώντας εδώ.