Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μιλφέιγ με φύλλο κανταΐφι

Μια διαφορετική, πιο ανάλαφρη εκδοχή του αγαπημένου μας μιλφέιγ. Απουσιάζει η σφολιάτα και στη θέση της μπαίνει κανταΐφι, ενώ η κρέμα αρωματίζεται με ξύσμα λεμονιού.

ΚΟΜΜΑΤΙΑ: 20 μικρά

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 400 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα
  • 500 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 500 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 160 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 αυγά
  • 4 κρόκοι αυγών
  • ξύσμα από 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα, την οποία έχουμε επαναφέρει στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει και να κοχλάσει η κρέμα. Την αδειάζουμε σε ένα ταψάκι, έτσι ώστε να απλωθεί, και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη (που να εφάπτεται στην επιφάνειά της). Αφού χλιαρύνει, τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Για το φύλλο

Με τα χέρια μας αφρατεύουμε τις ίνες από το κανταΐφι και τις ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι. Τις περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν. Έπειτα τις απλώνουμε ισομερώς μέσα σε δύο ταψιά 25×40 εκ. Τις πιέζουμε προς τα κάτω να γίνουν δύο λεπτές βάσεις και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C (στον αέρα) για μισή ώρα, έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη συναρμολόγηση

Αναποδογυρίζουμε με προσοχή τη μία βάση κανταϊφιού πάνω σε μια πιατέλα (για να ξεκολλήσει εύκολα, μπορούμε να τοποθετήσουμε το ταψί για λίγο πάνω σε μια εστία, ώστε να λιώσει ελαφρώς το βούτυρο). Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, την αφρατεύουμε χτυπώντας τη με το μίξερ και την απλώνουμε πάνω στο κανταΐφι. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη βάση, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.