
Share on pinterest
Share on twitter
ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Marquise au chocolat με γιαούρτι
Ένα κλασικό και πολύ αγαπημένο γλυκό των Γάλλων, η Μarquise au chocolat, αποκτά ελληνική υπόσταση σε αυτή τη συνταγή που αντί για βούτυρο έχει γιαούρτι.
ΜΕΡΙΔΕΣ: –ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
- 350 γρ. κουβερτούρα 65-66% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 κρόκοι αβγών
- 4 ασπράδια αβγών
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 625 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
- 1 στικ βανίλιας, ψιλοκομμένο
- 170 γρ. σοκολάτα λευκή, τεμαχισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη Marquise
Για να φτιάξουμε τη Marquise au chocolat με γιαούρτι, λιώνουμε σε μπεν μαρί την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ελαφρύ και αφρώδες μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ενσωματώνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα. Στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε απαλή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε σε μια μεταλλική φόρμα του κέικ, στην οποία έχουμε τοποθετήσει εσωτερικά μεμβράνη για να ξεφορμάρουμε καλύτερα, και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή στην κατάψυξη για να την ξεφορμάρουμε πιο εύκολα. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε τη Marquise au chocolat με τη σος βανίλιας.
Για τη σος βανίλιας
Σε ένα σκεύος βάζουμε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος μαζί με την ψιλοκομμένη βανίλια και το αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα το τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις βράσει το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη λευκή σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός ώστε να λιώσει η σοκολάτα, σουρώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 375 γρ. κρέμα γάλακτος. Διατηρούμε στο ψυγείο.