Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κρέπες

Εθνικό έδεσμα της Γαλλίας, η κρέπα έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά και στα κυριακάτικα πρωινά μας. Δημιουργούμε αλμυρές και γλυκές κρέπες με υλικά της αρεσκείας μας, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία μας.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 κρέπες διαμέτρου 20 εκ.

ΥΛΙΚΑ

  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1 κρόκος αβγού
  • 240 γρ. γάλα, ζεστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις κρέπες

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε τα αβγά και
τον κρόκο και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε
σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο.
Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε
ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. και το τοποθετούμε στη
φωτιά έως ότου κάψει αρκετά. Ρίχνουμε μία κουταλιά από τον χυλό
και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού.
Αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από
την άλλη πλευρά. Τοποθετούμε τις κρέπες πάνω σε αντικολλητικό
χαρτί. Σερβίρουμε με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση.