1
Scones

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Scones

Τα scones, τα γλυκά αυτά ψωμάκια, είναι από τα αγαπημένα εδέσματα της βασίλισσας της Αγγλίας. Αξίζει να τα δοκιμάσετε!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 15 – 18

ΥΛΙΚΑ

Για τα Scones

• 120 γρ. βούτυρο Lurpak, κομμένο σε κύβους
• 100 γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
• 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 πρέζα αλάτι
• 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
• 40 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. γάλα
• 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα Scones

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο τρίβοντάς το έως ότου μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σιγά σιγά, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, όχι πολύ ομογενοποιημένη. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4 εκ. και κόβουμε με κουπάτ μικρά scones διαμέτρου 5 εκ. Τοποθετούμε σε ταψί και τα αλείφουμε με το αβγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190οC για 25 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε σε σήτα για να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε την ίδια ημέρα συνοδεύοντάς τα με βούτυρο, με ξυνόκρεμα, με μαρμελάδα ή τυριά.