1
Scones με μύρτιλα
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Scones με μύρτιλα

Ετοιμάστε για το πρωινό σας τα θρυλικά σκοτσέζικα scones, που είναι πανεύκολα και αφράτα, και εμπλουτισμένα με μύρτιλα, για έξτρα νοστιμιά. Το φύλλο πρέπει να το ανοίξουμε ιδιαίτερα χοντρό, στα 3 εκ., για να φουσκώσουν ωραία τα scones στο ψήσιμο.

ΚΟΜΜΑΤΙΑ: 20

ΥΛΙΚΑ

Για τα Scones

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak, πολύ κρύο, σε κομμάτια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. μύρτιλα, φρέσκα ή κατεψυγμένα (θα τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν μέσα σε σουρωτό και έπειτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας)
  • 150 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 150 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος,  πλήρης
  • μαρμελάδα και βούτυρο ή άγλυκη σαντιγί, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα Scones

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια του βουτύρου και τα τρίβουμε με το αλεύρι με τις άκρες των δαχτύλων μας, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Ρίχνουμε την άχνη και τα μύρτιλα και ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε χοντρό φύλλο, πάχους 3 εκ. Με ένα κουπάτ ή με φλιτζάνι κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο 8 εκ. Με τη ζύμη που θα περισσέψει ανοίγουμε πάλι φύλλο, μικρότερο τώρα, αλλά πάντα με πάχος 3 εκ., και κόβουμε επιπλέον δίσκους.
Αραδιάζουμε τα scones σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 4 εκ. μεταξύ τους. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα σερβίρουμε ζεστά, κομμένα οριζοντίως στη μέση, συνοδεύοντας με μαρμελάδα και βούτυρο ή σαντιγί.