
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on pinterest
Share on twitter
ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εύκολο Τιραμισού
Με λεπτές στρώσεις μπισκότου, κρέμας μασκαρπόνε και αρωματικού καφέ, αυτό το εύκολο τιραμισού θα σας ταξιδέψει στην Ιταλία.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6ΥΛΙΚΑ
- 3 κρόκους αβγών
- 60 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 250 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε σαντιγί
- 1 πακέτο σαβαγιάρ 24 τεμ.
- κακάο για το πασπάλισμα
- 300 ml δυνατό καφέ εσπρέσο, ρόφημα
- 100 ml λικέρ καφέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το τιραμισού
Για να φτιάξουμε αυτό το εύκολο τιραμισού, βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά έως ότου ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ενσωματώνουμε και τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με το λικέρ. Μουσκεύουμε σε αυτό τα σαβαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνουμε σε μπολ ή σε ποτήρια ατομικά. Απλώνουμε από πάνω κρέμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά, τελειώνοντας με κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.