1
Εύκολες φλωρεντίνες
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Εύκολες φλωρεντίνες

Αγαπάτε τις φλωρεντίνες αλλά αποφεύγετε να τις φτιάχνετε λόγω της απαιτητικής παρασκευής. Αυτή η παραλλαγή δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου!

ΚΟΜΜΑΤΙΑ: 45-50

ΥΛΙΚΑ

Για τις φλωρεντίνες

  • 4 ασπράδια από μεγάλα αβγά (τα ζυγίζουμε και παίρνουμε ακριβώς 140 γρ.)
  • 380 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 100 γρ. κόντιτα πορτοκαλιού ή διάφορα φρουί γλασέ, ψιλοκομμένα
  • 180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 300 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις φλωρεντίνες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αμύγδαλο φίλε, τα κόντιτα και τα ασπράδια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και καλύπτουμε τρεις τέσσερις λαμαρίνες με λαδόκολλα. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα (περίπου 20 γρ. η κάθε μία) και τις αποθέτουμε σε σειρές στις λαμαρίνες, πιέζοντάς τες ελαφρώς με τη ράχη του κουταλιού, ώστε να απλώσουν και να γίνουν επίπεδοι δίσκοι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε αέρα, μπορούμε να ψήσουμε πολλές λαμαρίνες ταυτόχρονα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.

Λιώνουμε και «στρώνουμε» τη σοκολάτα για την επικάλυψη, ώστε να παραμείνει γυαλιστερή και να σταθεροποιηθεί γρήγορα. (Περιγράφουμε τη διαδικασία πολύ αναλυτικά και κάπως τεχνικά. Μη σας αποθαρρύνει όλο αυτό, στην ουσία μόνο ένα θερμόμετρο θα χρειαστούμε, δύο μπολ και ένα καλό ανακάτεμα). Αφού λιώσουμε τη σοκολάτα, αδειάζουμε τα 3/4 σε ένα άλλο μπολ. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία μαρίζ μέχρι η θερμοκρασία της σοκολάτας να πέσει στους 28-29°C. Προσθέτουμε στο μπολ το υπόλοιπο 1/4 της λιωμένης σοκολάτας που θα είναι πιο ζεστή. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι η θερμοκρασία του  του τελικού μείγματος να φτάσει τους 28-29°C.

Βουτάμε έως τη μέση κάθε φλωρεντίνα στη «στρωμένη» σοκολάτα και την αφήνουμε να στεγνώσει πάνω σε λαδόκολλα ή σε σχάρα.