Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τσούρος

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία των churros! Οι ισπανικοί λουκουμάδες είναι εύκολοι και λαχταριστοί. Πασπαλίζονται με ζάχαρη και βυθίζονται σε ζεστή σοκολάτα ή καραμέλα.

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λάδι για το τηγάνισμα (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)
  • ζάχαρη και κανέλα για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα τσούρος

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου έχουμε μία σφιχτή ζύμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια έως ότου η ζύμη γίνει λεία και μαλακή. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ζεσταίνουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 117°C, δηλαδή να ζεσταθεί καλά. Σε μια αρκετά γερή σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε τοποθετήσει μύτη κορνέ σε σχήμα αστεριού, βάζουμε το μείγμα. Πιέζουμε και βγάζουμε μπαστουνάκια περίπου 10 εκ, τα οποία ρίχνουμε στο λάδι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα για 3-4 λεπτά έως ότου ροδίσουν πολύ καλά, τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Ρολάρουμε στη ζάχαρη και την κανέλα και τα καταναλώνουμε χλιαρά.