1
Caprese πορτοκάλι
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Caprese πορτοκάλι

Δοκίμασε αυτό το caprese πορτοκάλι και απόλαυσε όλα τα αρώματα και τη γεύση του αγαπημένου χειμωνιάτικου φρούτου.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12

ΥΛΙΚΑ

Για το caprese

  • 400 γρ. πολτό πορτοκαλιού (από 3 πορτοκάλια περίπου)
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 6 αβγά
  • 450 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο κατά προτίμηση κλαριφιέ
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • πορτοκάλι γλασέ, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το caprese

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου έως ότου μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και φτιάχνουμε τον πολτό.

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον πολτό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τα αβγά, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουερ, ανακατεύουμε καλά και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ομογενοποιούμε με μία μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 1 ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Γαρνίρουμε με πορτοκάλι γλασέ σε ροδέλες.