Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μπισκότι με αμύγδαλο και άρωμα λεμονιού

Αυτά τα ιταλικά ντελικάτα μπισκότι, με τη φίνα γεύση αμυγδάλου και τη φρεσκάδα από το άρωμα λεμονιού, αποτελούν το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αμύγδαλα λευκά, ωμά
  • 3 αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 260 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • αμύγδαλο φιλέ, για πασπάλισμα
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότι αμυγδάλου
Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και απλώνουμε τα αμύγδαλα. Καβουρδίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 15΄. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε κάνει άνοιγμα 4-5 εκ., φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια πάνω σε μια λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ζάχαρη άχνη. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 30΄-40΄, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.