new york cheesecake

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Νεοϋορκέζικο τσιζκέικ

Με πλούσια κρέμα τυριού και βουτυρένια βάση μπισκότου, το νεοϋορκέζικο τσιζκέικ δεν έχει γίνει τυχαία διάσημο σε όλο τον κόσμο.

ΜΕΡΙΔΕΣ: –

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ

Για την κρέμα

  • 500 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 75 γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • σμέουρα για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Στο μπλέντερ τρίβουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, το οποίο έχουμε λιώσει ελαφρώς. Τα τοποθετούμε πιέζοντας σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4-5 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰C, στον αέρα, για 10 λεπτά.

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το τυρί μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μία καλά ομογενοποιημένη κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε αυτό το μείγμα πάνω στο προψημένο μπισκότο και ψήνουμε στους 190⁰C, στον αέρα, για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και γαρνίροντας με φρέσκα σμέουρα.