Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Πανακότα με φράουλα

Σπιτική πανακότα με δροσιστικές φράουλες. Το ιδανικό γλυκό για να κλείσει με τον πιο γευστικό τρόπο ένα καλοκαιρινό τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 150 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)
  • 250 γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα δύο
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πανακότα

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε την κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις η κρέμα αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στραγγίσουμε από το νερό. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ανά διαστήματα ώστε να κρυώσει. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στην κρέμα και την μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.

Τέλος, τοποθετούμε τα μπολ στο ψυγείο για αρκετές ώρες και σερβίρουμε με τη σος φράουλας.

Για την σος φράουλας

Βάζουμε σε ένα μπολ τις κομμένες φράουλες και τις ραντίζουμε με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι οι φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους.

* Η συνταγή για την πανακότα με φράουλα είναι από το δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό.

Το έβδομο τεύχος είναι αφιερωμένο στα γλυκά που ταιριάζουν με το ψάρι. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το έβδομο τεύχος πατώντας εδώ.