Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΙΟΡΤΙΝΑ

Ζελέ με ροζέ σαμπάνια και σμέουρα

Αυτό το ζελέ με ροζέ σαμπάνια ή αφρώδες κρασί και σμέουρα είναι ελαφρύ, αφού δεν έχει πολλά λιπαρά και είναι ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μπουκάλι σαμπάνια ροζέ (ή άλλο αφρώδες ροζέ κρασί)
  • 30 γρ. φύλλα ζελατίνας
  • 21 φρέσκα σμέουρα
  • 80 γρ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζελέ

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουσκέψουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε περίπου το 1/4  της σαμπάνιας και τοποθετούμε στη φωτιά. Πριν πάρει βράση, αποσύρουμε. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα ρίχνουμε στη ζέστη σαμπάνια, ανακατεύοντας έτσι ώστε να διαλυθούν. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαμπάνια και το μέλι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ (όχι με το σύρμα, για να αποφύγουμε τους αφρούς). Στην αρχή το μείγμα θα αφρίσει πάρα πολύ, αλλά όσο πήζει διαλύονται οι αφροί. Για να αρχίσει να πήζει πιο γρήγορα, τοποθετούμε το μπολ πάνω σε παγάκια όσο το ανακατεύουμε. Γεμίζουμε 7 ποτήρια του μαρτίνι, ρίχνουμε από 3 σμέουρα και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθούν τα ζελέ.