Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΙΟΡΤΙΝΑ

Βασιλόπιτα

Μια πανεύκολη συνταγή για απολαυστική βασιλόπιτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις!

ΥΛΙΚΑ

  • 260 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 200 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη (και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα)
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. μείγμα μπαχαρικών speculoos (κανέλα, γαρίφαλο, τζίντζερ, κάρδαμο)
  • 280 γρ. ασπράδι αβγού
  • 30 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού, από ακέρωτο πορτοκάλι
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βασιλόπιτα

Ανακατεύουμε το αμύγδαλο, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το λιωμένο βούτυρο και το ασπράδι αβγού. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταφίδες. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ., πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στους 160°C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

TIP: Φτιάχνουμε μόνοι μας ζάχαρη άχνη

Αν για κάποια συνταγή απαιτείται ζάχαρη άχνη και μας έχει τελειώσει, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας χτυπώντας κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ ή στο μίξερ μέχρι να γίνει άχνη.