
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on pinterest
Share on twitter
ΓΙΟΡΤΙΝΑ
Speculoos
Τα Speculoos ή Gingerbread έρχονται από το Βέλγιο, μοσχομυρίζουν μπαχαρικά και ολοκληρώνουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι.
ΒΑΡΟΣ: 750 γρ.ΥΛΙΚΑ
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. ζάχαρη καστανή
- 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αβγό
- ¼ κ. γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
- ¼ κ. γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- ¼ κ. γ. γλυκάνισος
- ¼ κ. γ. πιπέρι, τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα speculoos
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να σφίξει η ζύμη. Ανοίγουμε τα μπισκότα σε λεπτό φύλλο 3-4 χιλ. και με κουπάτ κόβουμε χριστουγεννιάτικα σχήματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Tip: Αντί για γλυκάνισο
Μια ωραία ιδέα είναι να αντικαταστήσουμε τον γλυκάνισο με τζίντζερ.