Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΙΟΡΤΙΝΑ

Σάντουιτς με ζύμη κουραμπιέ και γέμιση σοκολάτα

Φτιάξτε αυτά τα μοναδικά σάντουιτς με βάση τη ζύμη κουραμπιέ, αρωματισμένα με ρούμι και πορτοκάλι, και γεμίστε τα με απαλή κρέμα σοκολάτας. Ένα διαφορετικό γλυκό για το γιορτινό τραπέζι ή για κάθε στιγμή απόλαυσης!

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ παγωμένο βούτυρο Lurpak
  • 100 γρ ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. μαύρο ρούμι
  • 250 γρ. κουβερτούρα 55%
  • 150 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ζύμη κουραμπιέ

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι χωρίς να το δουλέψουμε πολύ. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα πάγκο εργασίας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε σε περίπου 3 χιλ. πάχος με τη βοήθεια ενός πλάστη. Με στρογγυλό, κατά προτίμηση, κουπ πατ διαμέτρου 8 εκ. κόβουμε τα μπισκότα. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC βαθμούς για 15 λεπτά.

Για την κρέμα σοκολάτα
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την λιώνουμε ελαφρώς, όχι εντελώς, σε μπεν μαρί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αδειάζουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε 1 λεπτό για να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε το ξύσμα και την κανέλα. Ομογενοποιούμε κατά προτίμηση με μπλέντερ χειρός. Απλώνουμε σε επίπεδο σκεύος και αφήνουμε περίπου μισή ώρα εκτός ψυγείου για να σταθεροποιηθεί. Για να φτιάξουμε τα σάντουιτς, αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε λίγη από αυτή στα μισά μπισκότα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.