Κις λορέν με μοτσαρέλα σπαράγγια και προσούτο
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

/*! elementor - v3.18.0 - 06-12-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

ΓΙΟΡΤΙΝΑ

Κις λορέν με μοτσαρέλα σπαράγγια και προσούτο

Αυτή η κις λορέν δεν μοιάζει με καμία άλλη. Η φίνα γεύση της οφείλεται στα τρία ιδιαίτερα υλικά που πρωταγωνιστούν: τη μοτσαρέλα, τα σπαράγγια και το προσούτο.

/*! elementor - v3.18.0 - 06-12-2023 */ .elementor-widget-divider{--divider-border-style:none;--divider-border-width:1px;--divider-color:#0c0d0e;--divider-icon-size:20px;--divider-element-spacing:10px;--divider-pattern-height:24px;--divider-pattern-size:20px;--divider-pattern-url:none;--divider-pattern-repeat:repeat-x}.elementor-widget-divider .elementor-divider{display:flex}.elementor-widget-divider .elementor-divider__text{font-size:15px;line-height:1;max-width:95%}.elementor-widget-divider .elementor-divider__element{margin:0 var(--divider-element-spacing);flex-shrink:0}.elementor-widget-divider .elementor-icon{font-size:var(--divider-icon-size)}.elementor-widget-divider .elementor-divider-separator{display:flex;margin:0;direction:ltr}.elementor-widget-divider--view-line_icon .elementor-divider-separator,.elementor-widget-divider--view-line_text .elementor-divider-separator{align-items:center}.elementor-widget-divider--view-line_icon .elementor-divider-separator:after,.elementor-widget-divider--view-line_icon .elementor-divider-separator:before,.elementor-widget-divider--view-line_text .elementor-divider-separator:after,.elementor-widget-divider--view-line_text .elementor-divider-separator:before{display:block;content:"";border-bottom:0;flex-grow:1;border-top:var(--divider-border-width) var(--divider-border-style) var(--divider-color)}.elementor-widget-divider--element-align-left .elementor-divider .elementor-divider-separator>.elementor-divider__svg:first-of-type{flex-grow:0;flex-shrink:100}.elementor-widget-divider--element-align-left .elementor-divider-separator:before{content:none}.elementor-widget-divider--element-align-left .elementor-divider__element{margin-left:0}.elementor-widget-divider--element-align-right .elementor-divider .elementor-divider-separator>.elementor-divider__svg:last-of-type{flex-grow:0;flex-shrink:100}.elementor-widget-divider--element-align-right .elementor-divider-separator:after{content:none}.elementor-widget-divider--element-align-right .elementor-divider__element{margin-right:0}.elementor-widget-divider:not(.elementor-widget-divider--view-line_text):not(.elementor-widget-divider--view-line_icon) .elementor-divider-separator{border-top:var(--divider-border-width) var(--divider-border-style) var(--divider-color)}.elementor-widget-divider--separator-type-pattern{--divider-border-style:none}.elementor-widget-divider--separator-type-pattern.elementor-widget-divider--view-line .elementor-divider-separator,.elementor-widget-divider--separator-type-pattern:not(.elementor-widget-divider--view-line) .elementor-divider-separator:after,.elementor-widget-divider--separator-type-pattern:not(.elementor-widget-divider--view-line) .elementor-divider-separator:before,.elementor-widget-divider--separator-type-pattern:not([class*=elementor-widget-divider--view]) .elementor-divider-separator{width:100%;min-height:var(--divider-pattern-height);-webkit-mask-size:var(--divider-pattern-size) 100%;mask-size:var(--divider-pattern-size) 100%;-webkit-mask-repeat:var(--divider-pattern-repeat);mask-repeat:var(--divider-pattern-repeat);background-color:var(--divider-color);-webkit-mask-image:var(--divider-pattern-url);mask-image:var(--divider-pattern-url)}.elementor-widget-divider--no-spacing{--divider-pattern-size:auto}.elementor-widget-divider--bg-round{--divider-pattern-repeat:round}.rtl .elementor-widget-divider .elementor-divider__text{direction:rtl}.e-con-inner>.elementor-widget-divider,.e-con>.elementor-widget-divider{width:var(--container-widget-width,100%);--flex-grow:var(--container-widget-flex-grow)} ΜΕΡΙΔΕΣ: 10

ΥΛΙΚΑ

/*! elementor - v3.18.0 - 06-12-2023 */ .elementor-toggle{text-align:left}.elementor-toggle .elementor-tab-title{font-weight:700;line-height:1;margin:0;padding:15px;border-bottom:1px solid #d5d8dc;cursor:pointer;outline:none}.elementor-toggle .elementor-tab-title .elementor-toggle-icon{display:inline-block;width:1em}.elementor-toggle .elementor-tab-title .elementor-toggle-icon svg{margin-inline-start:-5px;width:1em;height:1em}.elementor-toggle .elementor-tab-title .elementor-toggle-icon.elementor-toggle-icon-right{float:right;text-align:right}.elementor-toggle .elementor-tab-title .elementor-toggle-icon.elementor-toggle-icon-left{float:left;text-align:left}.elementor-toggle .elementor-tab-title .elementor-toggle-icon .elementor-toggle-icon-closed{display:block}.elementor-toggle .elementor-tab-title .elementor-toggle-icon .elementor-toggle-icon-opened{display:none}.elementor-toggle .elementor-tab-title.elementor-active{border-bottom:none}.elementor-toggle .elementor-tab-title.elementor-active .elementor-toggle-icon-closed{display:none}.elementor-toggle .elementor-tab-title.elementor-active .elementor-toggle-icon-opened{display:block}.elementor-toggle .elementor-tab-content{padding:15px;border-bottom:1px solid #d5d8dc;display:none}@media (max-width:767px){.elementor-toggle .elementor-tab-title{padding:12px}.elementor-toggle .elementor-tab-content{padding:12px 10px}}.e-con-inner>.elementor-widget-toggle,.e-con>.elementor-widget-toggle{width:var(--container-widget-width);--flex-grow:var(--container-widget-flex-grow)}

Για τη βάση

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 75 γρ. κρύο νερό
  • 1 κ.γ. ξίδι λευκό
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. Αrla Mozzarella τριμμένη
  • 1 μάτσο σπαράγγια
  • 150 γρ. γάλα
  • 250 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 4 αβγά
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • 10 φέτες προσούτο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη βάση έως ότου ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και απλώνουμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ.

Για τη γέμιση

Κόβουμε το κάτω μέρος από τα σπαράγγια και τα βράζουμε σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά ώστε να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αβγά. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Απλώνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα στη βάση και τοποθετούμε τα σπαράγγια. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-50 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε με προσούτο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

* Η συνταγή για την κις λορέν με μοτσαρέλα σπαράγγια και προσούτο είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.
Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το δεύτερο τεύχος είναι αφιερωμένο στο βούτυρο.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το δεύτερο τεύχος πατώντας εδώ.