




















Αν είσαι λάτρης του διάσημου ιταλικού γλυκού, αυτή η διπλή πανακότα με δύο στρώσεις και λαχταριστό κραμπλ σοκολάτας θα σε ξετρελάνει!
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα αφήνουμε μερικά λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακά σαν μεμβράνες, και τα στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύουμε με ένα σύρμα, να διαλυθεί κάπως το κακάο, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει και να φουσκώνει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας. Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν μέσα στο μείγμα. Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει, ανακατεύοντας τακτικά για να μην σχηματίζεται κρουστά (για καλύτερη υφή, ακουμπάμε το μπολ πάνω σε παγάκια). Μόλις η κρέμα γίνει λίγο πιο πυκνή, την αδειάζουμε σε ένα βαθύ (κατά προτίμηση γυάλινο) μπολ σερβιρίσματος, γεμίζοντάς το μέχρι τη μέση. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί ελαφρώς όσο ετοιμάζουμε τη λευκή πανακότα.
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα αφήνουμε μερικά λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακά σαν μεμβράνες, και τα στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας. Ανακατεύουμε τακτικά (αν τοποθετήσουμε το μπολ πάνω σε παγάκια, θα συντομεύσουμε τη διαδικασία) και, μόλις η κρέμα κρυώσει, την αδειάζουμε πάνω από την πανακότα σοκολάτας, που θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί αρκετά, ώστε να συγκρατήσει τη λευκή πανακότα και να μην αναμειχθούν οι δύο κρέμες. Τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλες 4-5 ώρες, ώστε να σφίξει καλά και η λευκή κρέμα, και σερβίρουμε με το κραμπλ σοκολάτας.
Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί έως ότου σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη. Με τα δάχτυλά μας τη θρυμματίζουμε σε κομμάτια σε μέγεθος φουντουκιού πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C, για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε την πανακότα.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | Αυτό το cookie ορίζεται από την προσθήκη συναίνεσης για τα cookie GDPR. Το cookie χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της συναίνεσης του χρήστη για τα cookies στην κατηγορία "Ανάλυσης". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | Το cookie ορίζεται από τη συγκατάθεση cookie του GDPR για την καταγραφή της συναίνεσης χρήστη για τα cookie στην κατηγορία "Λειτουργικότητας". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | Αυτό το cookie ορίζεται από την προσθήκη συναίνεσης για τα cookie GDPR. Τα cookies χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση της συναίνεσης του χρήστη για τα cookies στην κατηγορία "Απαραίτητα". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | Αυτό το cookie ορίζεται από την προσθήκη συναίνεσης για τα cookie GDPR. Το cookie χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της συναίνεσης του χρήστη για τα cookies στην κατηγορία "Άλλα". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | Αυτό το cookie ορίζεται από την προσθήκη συναίνεσης για τα cookie GDPR. Το cookie χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της συναίνεσης του χρήστη για τα cookies στην κατηγορία "Απόδοσης". |
viewed_cookie_policy | 11 months | Το cookie ορίζεται από την προσθήκη GDPR Cookie Consent και χρησιμοποιείται για την αποθήκευση του εάν ο χρήστης έχει συναινέσει ή όχι στη χρήση cookies. Δεν αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα. |
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
_ga | 2 χρόνια | Χρησιμοποιείται για τη διάκριση των χρηστών. |
_gat | 1 λεπτό | Χρησιμοποιείται για την διαχείρηση του ρυθμού αιτημάτων. |
_gid | 24 ώρες | Χρησιμοποιείται για τη διάκριση των χρηστών. |