Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΙΟΡΤΙΝΑ

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αν θέλετε να μυρίσει το σπίτι βούτυρο, κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο, δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτά τα γευστικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα που γίνονται το ιδανικό κέρασμα για τις γιορτές!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 900 γρ.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 15 ml γάλα
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. μείγμα μπαχαρικών Speculoos*

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε έως ότου ομογενοποιηθούν.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και με κουπ πατ κόβουμε μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα σχήματα.

Τα απλώνουμε σε ρηχά ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.

Τα ψήνουμε σε δόσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15΄.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα συντηρούμε σε κουτί για μπισκότα που κλείνει αεροστεγώς.

* Για το μείγμα μπαχαρικών Speculoos
Μπορείτε να το ετοιμάστε μόνοι σας ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο, ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη, 1/4 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη, ½ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη. Το φυλάσσετε σε γυάλινο βαζάκι.
Tip: Πώς προθερμαίνεται σωστά ένας φούρνος
Ανάβουμε τον φούρνο όταν ξεκινάμε τη συνταγή και όχι όταν το γλυκό είναι σχεδόν έτοιμο για ψήσιμο. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά (ο χρόνος, βέβαια, διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο του φούρνου) για να φτάσει στη θερμοκρασία που ορίζουμε. Ένας σωστά προθερμασμένος φούρνος βοηθάει το μπέικιν πάουντερ ή τη σόδα να ενεργοποιηθούν.