Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΙΟΡΤΙΝΑ

Cheesecake με γάλα αμυγδάλου και πορτοκάλι

Ο Στέλιος πειραματίζεται και δημιουργεί ένα cheesecake διαφορετικό, με κρέμα από γάλα αμυγδάλου και σιρόπι από χυμό πορτοκάλι. Το πιάτο σερβίρεται με ρόδι και η γεύση απογειώνεται!

ΥΛΙΚΑ

  • 140 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ. ξερά σύκα
  • 400 γρ. γάλα αμυγδάλου*
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 500 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ρόδι για το σερβίρισμα
  • 500 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας χωρισμένο στα δύο
  • 200 γρ. αμύγδαλα λευκά αποφλοιωμένα
  • 800 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε πολύ καλά όλα τα υλικά της βάσης και απλώνουμε σε ένα παραλληλόγραμο ταψί ή σε τσέρκι διαστάσεων 25×10 εκ.

Ψήνουμε στους 170°C για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το ¼ από το γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε σε αυτό τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα έχουμε στραγγίξει από το κρύο νερό. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε στο φρέσκο τυρί κρέμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε την κρέμα για λίγο στην άκρη, μέχρι να πήξει ελαφρώς, και αδειάζουμε στη βάση. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί.

Για το σιρόπι

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον χυμό σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου μείνει η μισή ποσότητα και δημιουργηθεί ένα πηχτό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε το γλυκό με μία κουταλιά από το σιρόπι, φλούδες πορτοκάλι και σπόρους ροδιού.

Για το γάλα αμυγδάλου

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον χυμό σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου μείνει η μισή ποσότητα και δημιουργηθεί ένα πηχτό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε το γλυκό με μία κουταλιά από το σιρόπι, φλούδες πορτοκάλι και σπόρους ροδιού.

* Η συνταγή για το cheesecake με γάλα αμυγδάλου και πορτοκάλι είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το δεύτερο τεύχος είναι αφιερωμένο στο βούτυρο.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το δεύτερο τεύχος πατώντας εδώ.