Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΙΟΡΤΙΝΑ

Πασχαλινά κουλουράκια

Αν δεν μυρίσει το σπίτι βουτυρένια κουλουράκια, δεν καταλαβαίνουμε ότι ήρθε το Πάσχα! Δείτε την πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια.

ΜΕΡΙΔΕΣ: ΓΥΡΩ ΣΤΑ 700 γρ.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό
  • 40 γρ. κονιάκ
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • 1 αβγό για άλειμμα
  • λίγο γάλα για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κουλουράκια

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την φήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί. Ζυγίζουμε μικρά μπαλάκια ζύμης τω 20 γρ. και με κάθε ένα από αυτά πλάθουμε κουλούρια. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβγό με το γάλα και με αυτό το μείγμα αλείφουμε τα κουλουράκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 25-30 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.