Γλυκό τύπου εκμέκ κανταΐφι

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Γλυκό τύπου εκμέκ κανταΐφι

Αν αγαπάς το παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι, αυτό το γλυκό θα σε ενθουσιάσει. Ιδανικό για να κλείσει ευχάριστα το γεύμα του πασχαλινού τραπεζιού.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 12

ΥΛΙΚΑ

Για το κανταΐφι

Για το σιρόπι

  • 150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 90 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. γλυκόζη
  • 30 γρ. λικέρ μαστίχας

Για την κρέμα

  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 250 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. νερό

Για την σαντιγί & την επικάλυψη

  • 300-400 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, κρύα από το ψυγείο
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. λικέρ μαστίχας
  • λίγο φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το εκμέκ κανταΐφι

Απλώνουμε τις φέτες τσουρεκιού σε ένα ταψί διαμέτρου 22-24 εκ.

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 1΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 5΄ να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε το λικέρ. Αδειάζουμε παντού πάνω από το τσουρέκι.

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με τα 50 γρ. νερό. Μόλις βράσει το γάλα και διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Όταν η κρέμα πήξει και βράσει αδειάζουμε πάνω από το σιροπιασμένο τσουρέκι. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Για τη σαντιγί

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο, τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ μαστίχας και χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί. Απλώνουμε πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης.