Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΡΕΜΕΣ / ΜΟΥΣ

Ψητή κρέμα με φύλλο κρούστας

Όταν βάζεις μια κρέμα στον φούρνο με φύλλο κρούστας και τη μεταμορφώνεις σε ένα εντυπωσιακό γλυκό, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να σε συνεπάρει!

ΥΛΙΚΑ

  • 7 φύλλα κρούστας
  • 250 γρ. Βούτυρο Lurpak λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο 5 από τα φύλλα κρούστας. Τα διπλώνουμε από τη μακριά τους πλευρά στα τέσσερα (στη μέση και ξανά στη μέση). Αλείφουμε και τα άλλα δύο φύλλα, τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα διπλώνουμε από τη μακριά τους πλευρά, αρχικά στη μέση οριζόντια και έπειτα στη μέση κάθετα για να δημιουργήσουμε ένα τετράγωνο. Κόβουμε από το τετράγωνο έναν κύκλο διαμέτρου 16 εκ. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. τοποθετούμε τα 5 φύλλα περιμετρικά και τον δίσκο στη βάση του. Στο κενό που μένει περιμετρικά τοποθετούμε ένα κομμάτι από τα φύλλα που περίσσεψαν από τον κύκλο. Αν εξέχει από το τσέρκι το κόβουμε με ένα μαχαίρι.

Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουερ. Πριν το γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3 και το αδειάζουμε στο μείγμα των αυγών. Το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα του γάλακτος που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου η κρέμα κοχλάσει και δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε την κρέμα στο φύλλο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και να πιάσει κρούστα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 30 λεπτά. Διατηρούμε εκτός ψυγείου.

* Η συνταγή για την ψητή κρέμα με φύλλο κρούστας είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το πέμπτο τεύχος είναι αφιερωμένο στο αυγό.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πέμπτο τεύχος πατώντας εδώ.