Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΡΕΜΕΣ / ΜΟΥΣ

Μους ρυζόγαλο με βανίλια

Το αγαπημένο ρυζόγαλο σε μορφή μους, αρωματίζεται με βανίλια και γίνεται πιο προκλητικό από ποτέ. Ένα φίνο γλυκό που φτιάχνεται γρήγορα με απλά υλικά.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 2 λοβοί βανίλιας
  • 5 φύλλα ζελατίνης (25 γρ.)
  • 300 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους ρυζόγαλο
Ανοίγουμε τους λοβούς της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους. Τους βάζουμε σε λίγο γάλα, ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρύζι και το γάλα με τη βανίλια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση. Ανακατεύουμε σταδιακά για 30 λεπτά τουλάχιστον έως ότου μαλακώσει το ρύζι. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το γάλα και το ρύζι από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα έχουμε στραγγίσει. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η ζάχαρη και η ζελατίνη. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε καθαρό σκεύος, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ένα άλλο μπολ με πάγο, και ανακατεύουμε σταδιακά έως ότου κρυώσει και αρχίσει να πήζει. Τότε προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγαλύτερο μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.

* Η συνταγή για την μους ρυζόγαλο με βανίλια είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το τρίτο τεύχος είναι αφιερωμένο στη βανίλια.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το τρίτο τεύχος πατώντας εδώ.