Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΡΕΜΕΣ / ΜΟΥΣ

Μους γιαουρτιού με καραμελωμένα αχλάδια

Μια φίνα μους γιαουρτιού με φθινοπωρινή διάθεση κερδίζει τις εντυπώσεις. Πρωταγωνιστές είναι τα αχλάδια, τα οποία καραμελώνονται και απογειώνουν τη γεύση.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 80 γρ. μέλι ανθέων
  • 150 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 300 γρ. αχλάδια σε κονσέρβα, σε κύβους
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή. Αφήνουμε στο ψυγείο.
Για τα καραμελωμένα αχλάδια

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα αχλάδια και τα σιγοβράζουμε έως ότου αρχίσουν να καραμελώνουν πολύ καλά. Σβήνουμε με το ρούμι. Όταν κρυώσουν τα αχλάδια, τα σερβίρουμε σε ποτήρια, πάνω από τη μους.