Μους από φρέσκο τυρί κρέμα και κυδώνια

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΡΕΜΕΣ / ΜΟΥΣ

Μους από φρέσκο τυρί κρέμα και κυδώνια

Αυτή η ανάλαφρη μους από φρέσκο τυρί κρέμα, που συνδυάζεται με τα μυρωδάτα κυδώνια, είναι το ιδανικό κλείσιμο σε ένα φθινοπωρινό τραπέζι.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους

  • 500 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 500 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τα κυδώνια

  • 1 κιλό νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3-4 μεγάλα κυδώνια
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κλωναράκι βανίλια
  • 2-3 αστεροειδής γλυκάνισους (ανίς)
  • 1 φυλλαράκι δάφνη
  • 2 γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κυδώνια

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και βράζουμε για 1 λεπτό. Πλένουμε καλά τα κυδώνια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε στα τέσσερα. Ρίχνουμε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μυρωδικά και σκεπάζουμε με καπάκι. Βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνουμε στους 160°C-170°C για 2,5 ώρες. Ανά μία ώρα αναποδογυρίζουμε τα κυδώνια. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στον φούρνο.

Για τη μους

Χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα και τη ζάχαρη με το φτερό του μίξερ ή με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου να έχουμε μια κρέμα σε μορφή σαντιγίς.

Για τη σύνθεση

Τοποθετούμε στο εσωτερικό μιας φόρμας ενός λίτρου ένα τουλπάνι και ρίχνουμε τη μους. Πιέζουμε πολύ καλά με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι ώστε η μους να εφάπτεται στα τοιχώματα του σκεύους και αφήνουμε στο ψυγείο 5 ώρες τουλάχιστον για να σφίξει. Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και αφαιρούμε το τουλπάνι. Σερβίρουμε με τα κυδώνια.

* Η συνταγή για την μους από φρέσκο τυρί κρέμα και κυδώνια είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το πρώτο τεύχος είναι αφιερωμένο στο τυρί.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρώτο τεύχος πατώντας εδώ.