Κρέμα με καφέ και σαντιγί

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΡΕΜΕΣ / ΜΟΥΣ

Κρέμα με καφέ και σαντιγί

Βελούδινη κρέμα με καφέ, λευκή σοκολάτα και σαντιγί, ένα εύκολο γλυκό ψυγείου που φτιάχνεται γρήγορα και σερβίρεται σε ατομικά ποτήρια.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 5

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα

  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης + 300 γρ. επιπλέον, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι) + 250 γρ. επιπλέον, χτυπημένη σε σαντιγί για το σερβίρισμα
  • 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ (σκόνη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα

Βάζουμε τα 200 γρ. κρέμα γάλακτος μαζί με τον καφέ σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί ο καφές και αφήνουμε την κρέμα να πάρει βράση. Τότε την αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει μια λεία γκανάς και την αφήνουμε για λίγα λεπτά κατά μέρος, να κρυώσει ελαφρώς (η θερμοκρασία της πρέπει να είναι γύρω στους 30°C-35°C, δηλαδή να τη νιώθουμε στο χέρι μας ελαφρώς χλιαρή). Σε αυτή τη φάση, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.

Μοιράζουμε την κρέμα σε διαφανείς κούπες ή ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Προτού σερβίρουμε, γαρνίρουμε με άγλυκη σαντιγί.