Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΡΕΜΕΣ / ΜΟΥΣ

Κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα

Μια κρέμα λεμονιού με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση ιντριγκάρει τον ουρανίσκο με γλυκές νότες λευκής σοκολάτας και πρωταγωνιστεί σε τραπέζια με φίλους.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. χυμό λεμονιού
  • 80 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 5 αβγά
  • 1 λεμόνι ακέρωτο, το ξύσμα
  • 250 γρ. λευκή κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
  • γλασαρισμένο λεμόνι στικ, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα λεμονιού

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον χυμό λεμονιού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει και δέσει καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε τα κομμάτια κουβερτούρας σε ένα μπολ. Αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα την κρέμα, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και την ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.

Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου κρυώσει και γυαλίσει και γεμίζουμε ατομικά μπολ.

Σερβίρουμε με γλασαρισμένα στικ λεμονιού.