Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΡΕΜΕΣ / ΜΟΥΣ

Αχλάδια με μους ρικότα

Μία φίνα μους με πρωταγωνιστή το τυρί ρικότα σερβίρεται μαζί με αχλάδια βρασμένα μέσα σε μέλι και μπαχαρικά. Ο συνδυασμός τους είναι αχτύπητος!

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. ρικότα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φύλλο ζελατίνας (5 γρ.)
  • 250 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 6 αχλάδια αρκετά σφιχτά
  • 500 γρ. νερό
  • 100 γρ. μέλι
  • 1 λοβό βανίλιας σχισμένο κατά μήκος στα 2
  • 3-4 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους ρικότα

Ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τη μισή ρικότα, η οποία πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου.

Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Κατόπιν τη βγάζουμε, τη στύβουμε και τη λιώνουμε σε ένα φλιτζανάκι του καφέ με ζεστό νερό. Την ανακατεύουμε με το μείγμα της ρικότα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ρικότα ανακατεύοντας πολύ καλά έως ότου γίνει μια λεία κρέμα και στο τέλος ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.

Στο εσωτερικό 6 μικρών μπολ τοποθετούμε τουλπάνι και γεμίζουμε με τη ρικότα. Πιέζουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες έως ότου σφίξει. Ξεφορμάρουμε και ξεκολλάμε το τουλπάνι. Συνοδεύουμε με τα αχλάδια.

Για τα αχλάδια

Καθαρίζουμε προσεκτικά τα αχλάδια αφαιρώντας τη φλούδα και αφήνοντας το κοτσανάκι (μπορούμε να τα καθαρίσουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα).

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα (να είναι τέτοιου μεγέθους ώστε όλα τα αχλάδια να ακουμπούν στον πάτο και να καλύπτονται με το νερό) και προσθέτουμε το νερό, το μέλι και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν.

Σερβίρουμε τη μους ρικότα σε πιατάκια και από πάνω γαρνίρουμε με τα αχλάδια.