Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Ζελέ με ροζ κρασί και μύρτιλα

Τα προκλητικά μύρτιλα συναντούν το ροζέ κρασί και εγκλωβίζονται οικειοθελώς σε ένα εντυπωσιακό, όσο και γευστικό, ζελέ!

ΥΛΙΚΑ

  • 5 φύλλα ζελατίνης (30 γρ.)
  • 1 μπουκάλι κρασί ροζέ
  • φρέσκα μύρτιλα
  • 80-100 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζελέ

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε περίπου το 1/4 του κρασιού μαζί με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Προτού πάρει βράση στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας έτσι ώστε να διαλυθούν.

Αδειάζουμε σε καθαρό μπολ και προσθέτουμε και το υπόλοιπο κρασί ανακατεύοντας με μια μαρίζ, όχι με το σύρμα, για να αποφύγουμε τους αφρούς.

Τοποθετούμε το μπολ σε ένα άλλο μπολ που έχουμε γεμίσει με παγάκια και αφήνουμε έως ότου αρχίσει να πήζει, ανακατεύοντας σταδιακά.

Γεμίζουμε 7 ποτήρια της σαμπάνιας και με μία τσιμπίδα βάζουμε μύρτιλα πιέζοντάς τα προς τα κάτω για να πάνε παντού.

Τοποθετούμε ξανά το ζελέ με ροζ κρασί και μύρτιλα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρουμε με επιπλέον μύρτιλα και σερβίρουμε.