Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Ζελέ με λευκό κρασί, βανίλια και φρούτα του δάσους

5 υλικά και 30 λεπτά αρκούν για να φτιάξετε ένα ζελέ γεμάτο αρώματα και γεύσεις. Η γεύση της βανίλιας δίνει τον τόνο και τα φρούτα του δάσους συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 4 φύλλα ζελατίνας (20 γρ.)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • φρούτα του δάσους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζελέ

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της. Τους βάζουμε στο κρασί, ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε περίπου το ¼ του κρασιού με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά.

Πριν πάρει βράση στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε κι αυτά ανακατεύοντας ώστε να διαλυθούν. Αδειάζουμε σε καθαρό μπολ και προσθέτουμε και το υπόλοιπο κρασί ανακατεύοντας με μία μαρίζ (όχι με σύρμα, για να αποφύγουμε τους αφρούς). Τοποθετούμε το μπολ σε ένα άλλο μπολ που έχουμε γεμίσει με παγάκια και αφήνουμε έως ότου αρχίσει να πήζει, ανακατεύοντας σταδιακά.

Προσθέτουμε τα φρούτα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε ποτήρια ή ένα μπολ της αρεσκείας μας. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και, προαιρετικά, γαρνίρουμε με άγλυκη κρέμα σαντιγί που έχουμε χτυπήσει με σπόρους βανίλιας.

* Η συνταγή για το ζελέ με λευκό κρασί, βανίλια και φρούτα του δάσους είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το τρίτο τεύχος είναι αφιερωμένο στη βανίλια.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το τρίτο τεύχος πατώντας εδώ.