Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Μπάρες με μανταρίνι & αμύγδαλο

Οι μπάρες είναι ένα απολαυστικό σνακ για όλες τις ώρες. Σ’ αυτή την πρωτότυπη συνταγή η φρέσκια γεύση του μανταρινιού συνδυάζεται με το τραγανό αμύγδαλο και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. φλούδες από μανταρίνι
  • 325 γρ. αμύγδαλο, σκόνη
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 ασπράδια αβγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπάρες μανταρινιού

Βράζουμε τις φλούδες μανταρινιού έως ότου μαλακώσουν καλά. Μόλις κρυώσουν τις πολτοποιούμε με λίγο από το νερό που έβρασαν (θέλουμε 250 γρ. προϊόντος). Ανακατεύουμε τον πολτό μανταρινιού, το αμύγδαλο και την άχνη.

Προσθέτουμε τα ασπράδια του αβγού και ομογενοποιούμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 20×20 εκ.

Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μπάρες.