Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Αχλάδια βρασμένα με βανίλια

Βρασμένα αχλάδια μέσα σε κρασί και ζάχαρη, αρωματισμένα με αστεροειδή γλυκάνισο και βανίλια. Ένα γλυκό γεμάτο αρώματα που κερδίζει τις εντυπώσεις με την απλότητά του.

ΥΛΙΚΑ

  • 6 αχλάδια αρκετά σφιχτά
  • 1 μπουκάλι ροζέ ξηρό κρασί
  • 200 γρ. νερό
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα αχλάδια

Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της. Τους βάζουμε στο κρασί, ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε. Καθαρίζουμε τα αχλάδια ολόκληρα, με το ειδικό εργαλείο. Στη συνέχεια, βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά και τοποθετούμε στη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά έως ότου τα αχλάδια μαλακώσουν και δέσει ένα παχύρευστο σιρόπι.

* Η συνταγή για τα αχλάδια βρασμένα με βανίλια είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το τρίτο τεύχος είναι αφιερωμένο στη βανίλια.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το τρίτο τεύχος πατώντας εδώ.