
Παλιά γλυκά σε νέες δημιουργίες! Στις ανοιξιάτικες «Γλυκές Αλχημείες» που κυκλοφορούν στα περίπτερα.
Ένα τεύχος αφιερωμένο στην ξεχωριστή κουζίνα της νότιας Ιταλίας. Από τη Σικελία, μέχρι τη Νάπολι και το Κάπρι ανακαλύπτουμε συνταγές που συνδυάζουν γεύση, χάρη και φινέτσα.
Στις αυγουστιάτικες «Γλυκές Αλχημείες» βρέχουμε τα πόδια μας στις ακτές του Κάπρι, περπατάμε στα φασαριόζικα στενά της Νάπολης και φτάνουμε μέχρι τη Σικελία σε ένα ταξίδι γνωριμίας με τη σπουδαία ζαχαροπλαστική του ιταλικού νότου. Το απόσταγμα των εμπειριών μας είναι 35 μοναδικές συνταγές, τις οποίες φτιάχνουν για εμάς ο Στέλιος Παρλιάρος και η ομάδα του.
Εκεί όπου η υψηλή τέχνη του τζελάτο βρίσκει το απόγειο της και η γρανίτα δοξάζεται ως το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο, βρίσκουμε πολλά παγωμένα γλυκά που συνδυάζουν γεύση, χάρη και φινέτσα. Τα «ξεσηκώνουμε» και μαθαίνουμε να τα φτιάχνουμε σπίτι μας και έτσι θα έχουμε να κερνάμε σπιτικό τζελάτο πικρής σοκολάτας, γρανίτας καφέ και παγωμένη μπόμπα «ταρτούφο».
Δοκιμάζουμε τα εμβληματικά γλυκά της Νάπολης και της Καμπανίας, από την περίφημη παστιέρα ναπολιτάνα -μία διάσημη γλυκιά τάρτα με ρικότα και σιτάρι-, μέχρι το σοκολατένιο αμυγδαλοκέικ καπρέζε και τα zeppole di San Giuseppe, που είναι ντόνατ γεμιστά με κρέμα.
Εξερευνούμε τη μεγάλη ποικιλία μπισκότων των Ιταλών, ιδανικά για να μασουλήσουμε στην παραλία, να βουτήξουμε στον καφέ ή να απολαύσουμε στο πρωινό μας.
Ανακαλύπτουμε τις απίθανες ιταλικές τάρτες, που οι γείτονές μας πότε ονομάζουν crostata πότε torta. Συνταγές με τολμηρούς και πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών. Άλλες γεμιστές με μήλα και άλλες με ζελέ καρπούζι! Βασίλισσα όλων, η torta della nonna, με λεμόνι και κουκουνάρια.
Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε σπιτική ρικότα και λικέρ λιμοντσέλο, για να γεμίσει το σπίτι μας αρώματα και γεύσεις Ιταλίας.
Κι επειδή η ιταλική ζαχαροπλαστική είναι πάντα πηγή έμπνευσης, πειραματιζόμαστε με κλασικές συνταγές και τις δοκιμάζουμε σε νέες εκδοχές που συναγωνίζονται τις πρωτότυπες σε νοστιμιά. Εγγυάται για αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος, ο οποίος μας προτείνει καπρέζε με γερμάδες, μους ρικότα με άγρια σύκα και πειραγμένο τιραμισού.
Οι «Γλυκές Αλχημείες» κυκλοφορούν κάθε μήνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στη συνέχεια μόνες τους στο περίπτερο.
Παλιά γλυκά σε νέες δημιουργίες! Στις ανοιξιάτικες «Γλυκές Αλχημείες» που κυκλοφορούν στα περίπτερα.
Γλυκές Aλχημείες τεύχος 53
Γλυκές Aλχημείες τεύχος 52
Γλυκές Aλχημείες τεύχος 51
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | Αυτό το cookie ορίζεται από την προσθήκη συναίνεσης για τα cookie GDPR. Το cookie χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της συναίνεσης του χρήστη για τα cookies στην κατηγορία "Ανάλυσης". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | Το cookie ορίζεται από τη συγκατάθεση cookie του GDPR για την καταγραφή της συναίνεσης χρήστη για τα cookie στην κατηγορία "Λειτουργικότητας". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | Αυτό το cookie ορίζεται από την προσθήκη συναίνεσης για τα cookie GDPR. Τα cookies χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση της συναίνεσης του χρήστη για τα cookies στην κατηγορία "Απαραίτητα". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | Αυτό το cookie ορίζεται από την προσθήκη συναίνεσης για τα cookie GDPR. Το cookie χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της συναίνεσης του χρήστη για τα cookies στην κατηγορία "Άλλα". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | Αυτό το cookie ορίζεται από την προσθήκη συναίνεσης για τα cookie GDPR. Το cookie χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της συναίνεσης του χρήστη για τα cookies στην κατηγορία "Απόδοσης". |
viewed_cookie_policy | 11 months | Το cookie ορίζεται από την προσθήκη GDPR Cookie Consent και χρησιμοποιείται για την αποθήκευση του εάν ο χρήστης έχει συναινέσει ή όχι στη χρήση cookies. Δεν αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα. |
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
_ga | 2 χρόνια | Χρησιμοποιείται για τη διάκριση των χρηστών. |
_gat | 1 λεπτό | Χρησιμοποιείται για την διαχείρηση του ρυθμού αιτημάτων. |
_gid | 24 ώρες | Χρησιμοποιείται για τη διάκριση των χρηστών. |