ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΓΛΥΚΑ

Far Breton

Far Breton

Παραδοσιακή ψητή κρέμα της Βρετάνης που θυμίζει τη δική μας γαλατόπιτα. Προσθέτουν δαμάσκηνα ή σταφίδες.
Τούρκικος χαλβάς με αυγά

Τούρκικος χαλβάς με αυγά

Ένας χαλβάς λευκός, μαλακός και κρεμώδης, με πολύ πλούσια γεύση και το σιμιγδάλι ίσα να διακρίνεται στο στόμα.
Chokladbollar

Chokladbollar

Σουηδικά τρουφάκια με βρόμη. Είναι πανεύκολα αφού απλώς ανακατεύεις τα υλικά μεταξύ τους, χωρίς να χρειαστεί να τα λιώσεις.
Ζουμερό γλυκό με κρέμα, σταφίδες και ρούμι

Ζουμερό γλυκό με κρέμα, σταφίδες και ρούμι

Παραδοσιακό ουγγρικό γλυκό ταψιού, το somblos, έχει αρωματικό σιρόπι στα αφράτα σαβαγιάρ και μια πλούσια στρώση κρέμας ανάμεσα.
Τάρτα με σιτάρι

Τάρτα με σιτάρι

H pastiera napoletana είναι μια πολύ ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη τάρτα από τη Νάπολη με σιτάρι, ρικότα και φρουί γλασέ.
Μιλφέιγ

Μιλφέιγ

Ουδείς γνωρίζει ποιος εφηύρε το mille-feuille (μιλφέιγ), που το όνομά του σημαίνει «χίλια φύλλα». Πάντως, το γλυκό υπήρχε ήδη τον 17ο αιώνα.
Χουρμαδόπιτα

Χουρμαδόπιτα

Οι χουρμάδες είναι πολύ δημοφιλείς στη Μέση Ανατολή και χρησιμοποιούνται σε πολλά γλυκά. Αυτή η πίτα έχει καταγωγή από το Ομάν.
Stollen

Stollen

Γερμανικό κέικ με ξερά φρούτα και μπαχαρικά, που θυμίζει το δικό μας χριστόψωμο ή το fruit cake των Άγγλων. Συνηθίζεται τα Χριστούγεννα.