Στρούντελ

Στρούντελ

Ένα γλυκό αγαπητό σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη, με καταγωγή από την Αυστρία.

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (καθαρό βάρος)
  • 500 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (καθαρό βάρος)
  • 100 γρ. μέλι, ελαφρώς χλιαρό
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 1 ώρα

Ανακατεύουμε τα τεμαχισμένα μήλα και αχλάδια με το μέλι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το λάδι τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο και οριζοντίως του φύλλου τοποθετούμε τη γέμιση, πιέζοντάς τη με τα χέρια ώστε να σχηματίσουμε ένα χοντρό μπαστούνι. Διπλώνουμε τις 2 πλευρές δεξιά και αριστερά προς το κέντρο, για να μην ξεχυθούν τα φρούτα από το πλάι, και κατόπιν τυλίγουμε το στρούντελ σε ρολό. Το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα και λαδώνουμε όλη την επιφάνειά του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 1 ώρα περίπου. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, πασπαλισμένο με άχνη.

Tip
Μπορούμε να το σερβίρουμε με σος βανίλιας (κρεμ ανγκλέζ) ή με άγλυκη σαντιγί.