ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΓΛΥΚΑ

Ευρώπη

Far Breton

Far Breton

Παραδοσιακή ψητή κρέμα της Βρετάνης που θυμίζει τη δική μας γαλατόπιτα. Προσθέτουν δαμάσκηνα ή σταφίδες.
Τάρτα με σιτάρι

Τάρτα με σιτάρι

H pastiera napoletana είναι μια πολύ ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη τάρτα από τη Νάπολη με σιτάρι, ρικότα και φρουί γλασέ.
Μιλφέιγ

Μιλφέιγ

Ουδείς γνωρίζει ποιος εφηύρε το mille-feuille (μιλφέιγ), που το όνομά του σημαίνει «χίλια φύλλα». Πάντως, το γλυκό υπήρχε ήδη τον 17ο αιώνα.
Zuccotto

Zuccotto

Μια συνταγή από το νέο μας τεύχος με θέμα "ένα ταξίδι στον κόσμο", μια καταπληκτική μπόμπα με σοκολάτα και φουντούκια.
Σεντ Ονορέ

Σεντ Ονορέ

Κλασικό γαλλικό επιδόρπιο, τέλειο δείγμα της ευρηματικότητας των Γάλλων σεφ, καθώς αποτελείται από δυο ζύμες, κρέμα και καραμέλα.
Αυστριακή καρυδόπιτα

Αυστριακή καρυδόπιτα

Αυτή η συνταγή δεν μοιάζει με την ελληνική, καθώς δεν περιέχει σιρόπι, ενώ μαζί με τα καρύδια χρησιμοποιεί και αμύγδαλα.
Το κύμα του Δούναβη

Το κύμα του Δούναβη

Παραδοσιακό γερμανικό γλυκό με βύσσινα που θυμίζει το μαρμπρέ κέικ, με επικάλυψη σοκολάτας.
Ζουμερό γλυκό με κρέμα, σταφίδες και ρούμι

Ζουμερό γλυκό με κρέμα, σταφίδες και ρούμι

Παραδοσιακό ουγγρικό γλυκό ταψιού, το somblos, έχει αρωματικό σιρόπι στα αφράτα σαβαγιάρ και μια πλούσια στρώση κρέμας ανάμεσα.