Mango lassi

Mango lassi

Δημοφιλές ινδικό ρόφημα από χτυπητό γιαούρτι και πολτό μάνγκου. Είναι δροσερό και ικανοποιεί την ανάγκη μας για γλυκό.

Υλικά

  • 500 γρ. μάνγκο πολύ ώριμα, ξεφλουδισμένα και καθαρισμένα (καθαρό βάρος)
  • 250 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες, παγωμένο (από την κατάψυξη)
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

Μερίδες: 4-5, Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 30΄

Πολτοποιούμε τα μάνγκο πολύ καλά στο μπλέντερ και αφήνουμε τον πολτό στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου έως ότου παγώσει πολύ καλά. Ανακατεύουμε σε μπολ ή στο μπλέντερ το γιαούρτι, το γάλα και τον πολτό μάνγκο. Σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο.

Tip
Εάν τα μάνγκο είναι άγουρα, τα κόβουμε και τα βράζουμε με νερό και 200 γρ. ζάχαρη έως ότου μαλακώσουν.