Kulfi

Kulfi

Ένα πολύ δημοφιλές ινδικό παγωτό, που συνήθως γαρνίρουν με φύλλο χρυσού ή ασημιού.

Υλικά

  • 2 λίτρα γάλα
  • 1 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα σε σκόνη

Μερίδες: 5-6, Προετοιμασία: 1½ ώρα, Αναμονή: 1 ώρα και 40΄

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κάρδαμο. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για τουλάχιστον 1½ ώρα, ανακατεύοντας συχνά για να μην πιάσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας, μέχρι να μείνει λιγότερο από το μισό (περίπου 750 ml.). Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Έπειτα προσθέτουμε το φιστίκι και αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή. Ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Γεμίζουμε μικρές φόρμες, τύπου κρεμ καραμελέ, και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές. Σερβίρουμε με λίγα φιστίκια Αιγίνης και βρώσιμα φύλλα ασημιού (προαιρετικά).