Μπισκότα Anzac

Μπισκότα Anzac

Παραδοσιακά μπισκότα βρόμης από την μακρινή Αυστραλία. Πολύ νόστιμα και πλούσια σε ενέργεια.

Υλικά

  • 180 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 110 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. maple syrup (σιρόπι σφενδάμνου) ή μέλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. νερό βραστό
  • 125 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο

Βάρος: 500 γρ., Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 20΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το maple syrup, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τη βρόμη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ακουμπάμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 18×18 εκ. και ύψους 2 εκ. σε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Tip
Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε τα μπισκότα βάζοντας κουταλιές επάνω σε λαδόκολλα. Σ’ αυτήν την περίπτωση ο χρόνος ψησίματος μειώνεται κατά 5 λεπτά.