Τεχνικές

Σαβαγιάρ & ελβετικό ρολό

Σαβαγιάρ & ελβετικό ρολό

Συνταγή για σπιτικά σαβαγιάρ, με τα οποία φτιάχνουμε σαρλότ και τιραμισού. Η ίδια ζύμη απλωμένη γίνεται βάση για ελβετικό ρολό.
Χριστουγεννιάτικο χωριό βήμα - βήμα

Χριστουγεννιάτικο χωριό βήμα - βήμα

Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους μας δείχνει πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα ολόκληρο χωριό από μπισκότα, για να στολίσουμε το τραπέζι.
Το μυστικό του κουραμπιέ

Το μυστικό του κουραμπιέ

Τι πρέπει να προσέξουμε για να γίνουν νόστιμοι και αφράτοι.
Τρουφάκια με το υπόλοιπο κέικ

Τρουφάκια με το υπόλοιπο κέικ

Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε με το κέικ που σας περίσσεψε.
Στολίδια από μαρέγκα

Στολίδια από μαρέγκα

Τα Χριστούγεννα γίνονται αφορμή να μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά και να φτιάξετε τα δικά σας μοναδικά στολίδια για το δέντρο και τις πιατέλες.
Καραμελωμένα βύσσινα για ντεκόρ

Καραμελωμένα βύσσινα για ντεκόρ

Ταιριάζουν στις μπλακ φόρεστ αλλά και σε όλες τις τούρτες. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε κέικ, παγωτά και μους. Η ίδια διαδικασία γίνεται και με κεράσια.
Η γαλλική βουτυρόκρεμα

Η γαλλική βουτυρόκρεμα

Η κρέμα αυτή χρησιμοποιείται ως γέμιση σε γλυκά και τούρτες αλλά και ως επικάλυψη ή διακόσμηση.
Ξεφορμάρισμα με ζεστό νερό

Ξεφορμάρισμα με ζεστό νερό

Πώς θα βγάλουμε εύκολα ένα παγωμένο γλυκό από τη φόρμα του;
1235