Σοκολατένια σαμπλέ

Σοκολατένια σαμπλέ

Τα μπισκότα αυτά είναι μαλακά στο εσωτερικό τους και τραγανά απ’ έξω. Ένα υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ μας!

Υλικά

  • 170 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο
  • 330 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη κρυσταλλική για διακόσμηση

Βάρος: περίπου 1 κιλό, Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 2 ώρες, Ψήσιμο: 15΄

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός της κρυσταλλικής ζάχαρης), έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα λείο ζυμάρι. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάζουμε από το ψυγείο, ζυμώνουμε ελαφρώς τη ζύμη για να μαλακώσει και πλάθουμε μπαστούνια διαμέτρου 3-4 εκ. έκαστο. Τα ρολάρουμε πάνω στην κρυσταλλική ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθούν περιμετρικά, και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. Τοποθετούμε τις φέτες ξαπλωτά πάνω σε μία λαμαρίνα, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε σκεπασμένο σκεύος.