Πιτάκια με φύλλο κρούστας και σοκολάτα

Πιτάκια με φύλλο κρούστας και σοκολάτα

Ένα νόστιμο σπιτικό κέρασμα για να καλωσορίσουμε τους καλεσμένους μας σε κάθε γιορτή και επίσημη περίσταση.

Υλικά

  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 30 γρ. ρούμι (1 σφηνάκι)
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1/2 πακέτο φύλλα κρούστας
  • βούτυρο αγελάδας, λιωμένο για άλειμμα
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Κομμάτια: περίπου 54, Προετοιμασία: 20΄, Τηγάνισμα: 30΄

Χτυπάμε τα 50 γρ. βούτυρο μαζί με την αμυγδαλόσκονη και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό για αρκετή ώρα έως ότου το μείγμα αφρατέψει. Στα μισά της διαδικασίας προσθέτουμε και το αυγό. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα και ρίχνουμε και το ρούμι. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Κόβουμε το φύλλο κρούστας κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 5-6 εκ. Αλείφουμε την κάθε λωρίδα με βούτυρο και στη μία άκρη τοποθετούμε ένα κουταλάκι από το μείγμα σοκολάτας μαζί με λίγα καρύδια. Τα διπλώνουμε τριγωνικά, όπως διπλώνουμε τα τυροπιτάκια.

Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε τα πιτάκια λίγα-λίγα σε χαμηλή φωτιά. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.