Καραμέλες σοκολάτας

Καραμέλες σοκολάτας

Τυλίξτε τες σε σακουλάκια και κάντε τες δώρο σε φίλους ή ακόμα και μπομπονιέρες για βάφτιση!

Υλικά

  • 500 γρ. υποβρύχιο, με γεύση βανίλιας
  • 100 γρ. κουβερτούρα με περίπου 55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 2 κουτιά κορν φλάουρ (το ξαναχρησιμοποιούμε μετά)

Βάρος: 1 κιλό, Προετοιμασία-Παρασκευή: 30΄

Σε ένα ταψάκι βάζουμε αρκετό κορν φλάουρ (τουλάχιστον 2 δάχτυλα πάχος). Ισιώνουμε την επιφάνεια και με ένα βαθύ κουτάλι της σούπας ή καλύτερα με ένα πολύ μικρό μπολάκι ή φορμάκι δημιουργούμε μικρά βαθουλώματα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υποβρύχιο και με γρήγορες κινήσεις το ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει. Πριν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε και αμέσως γεμίζουμε τα μικρά βαθουλώματα. Δεν καθυστερούμε γιατί σφίγγει πολύ γρήγορα. Αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεροποιηθούν οι καραμέλες και έπειτα τις μαζεύουμε και τις βάζουμε σε ένα κόσκινο ή σε σουρωτό. Τις τινάζουμε να φύγει το περιττό κορν φλάουρ. Τις διατηρούμε αρκετό καιρό σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον.

Tip
Το κορν φλάουρ δεν το πετάμε. Το μαζεύουμε σε ένα βάζο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κανονικά.