Whoopie pies με μήλο και πορτοκάλι

Whoopie pies με μήλο και πορτοκάλι

Whoopie pies είναι μια αμερικανική λιχουδιά, που αποτελείται από δύο κεκάκια, κολλημένα μεταξύ τους με κρέμα. Ιδανικά για παιδικό πάρτι.

Υλικά

    Κέικ
  • 115 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 1 αυγό
  • 220 γρ. χυμός μήλου (έτοιμος, του εμπορίου)
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    Γέμιση
  • 125 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1½ κ.σ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα του (ακέρωτο)
    Διακόσμηση (προαιρετική)
  • 250 γρ. ζαχαρόπαστα σε δύο-τρία διαφορετικά χρώματα
  • κορν φάουρ για το άνοιγμα

Κομμάτια: περίπου 17, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 12΄-15΄, Αναμονή: 1 ώρα

Κέικ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και προσθέτουμε το αυγό. Μετά από λίγο ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το χυμό μήλου. Χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά, χωρίς να επιμείνουμε πολύ γιατί θα σφίξει υπερβολικά το μείγμα.
Γεμίζουμε ρηχές φόρμες σιλικόνης για ταρτάκια διαμέτρου 6-7 εκ. ή και μεταλλικές, αφού τις βουτυρώσουμε και τις αλευρώσουμε. Για το γέμισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουτάλι ή κορνέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Γέμιση
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Σταματάμε το χτύπημα για να καθαρίσουμε ελαφρώς τα τοιχώματα με μια σπάτουλα και συνεχίζουμε ρίχνοντας το γάλα και το ξύσμα. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα, το αλείφουμε στα μισά κεκάκια και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα, φτιάχνοντας σάντουιτς.

Διακόσμηση
Μπορούμε να τα σερβίρουμε έτσι ή να τα πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη αλλά αν θέλουμε μια πιο περίτεχνη και χαρούμενη εμφάνιση χρησιμοποιούμε ζαχαρόπαστα. Την πασπαλίζουμε με λίγο κορν φλάουρ και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ ή με ένα αναποδογυρισμένο ποτηράκι κόβουμε δίσκους στη διάμετρο που έχουν τα κέικ. Με ένα πινέλο βρέχουμε ελαφρώς την επιφάνεια των γλυκών και κολλάμε επάνω τους δίσκους της ζαχαρόπαστας. Με ζαχαρόπαστα διαφορετικού χρώματος και διάφορα κουπ πατ φτιάχνουμε λωρίδες, βούλες, λουλούδια ή ό,τι άλλο σχέδιο θέλουμε επάνω στους δίσκους.