Γλυκά χάμπουργκερ

Γλυκά χάμπουργκερ

Για όταν μαζεύεται παρέα παιδιών στο σπίτι...

Υλικά

    Χάμπουργκερ
  • 10 ασπράδια αυγών
  • 10 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 330 γρ. αλεύρι
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • σουσάμι ή νιφάδες βρόμης
    Γέμιση
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • μαρμελάδα φράουλα

Κομμάτια: 30-40, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 10΄-12΄

Χάμπουργκερ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και καθαρίζουμε καλά τον κάδο και τα χτυπητήρια. Στην συνέχεια χτυπάμε σε αυτόν τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε τη μισή από τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Πάνω σε μία λαδόκολλα δημιουργούμε κύκλους διαμέτρου 5-6 εκ. με ένα ίσιο, φαρδύ κορνέ (χωρίς δοντάκια). Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με σουσάμι ή νιφάδες βρόμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα (περίπου 10-12 λεπτά).

Γέμιση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Κάνουμε καλή ομογενοποίηση και προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο φουντούκι. Αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί ελαφρώς.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε τα χάμπουργκερ στη μέση. Αλείφουμε και στα δύο μισά λίγη μαρμελάδα φράουλα, βάζουμε στο ένα από αυτά λίγη από τη σοκολατένια γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο μισό.