Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso

Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso

Ένα πολύ εύκολο παγωτό χωρίς αυγά, με μόλις τέσσερα υλικά. Αντί άλλης σος, το σερβίρουμε με έναν αρωματικό εσπρέσο.

Υλικά

  • 200 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 γρ. κλωναράκι βανίλιας κομμένο κατά μήκος στη μέση
  • εσπρέσο, ένα φλυτζάνι για κάθε μερίδα παγωτού

Μερίδες: 6-8, Προετοιμασία: 40΄

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με την κρέμα, το γάλα και τους σπόρους από το κλωναράκι βανίλιας. Αδειάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Εναλλακτικά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο τοποθετούμε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για τουλάχιστον 4-5 φορές, μέχρι να παγώσει ομοιόμορφα.

Σερβίρουμε το παγωτό σε μικρό ποτήρι και αδειάζουμε από πάνω ένα φλιτζανάκι ζεστό espresso.